Έκθεση παιδικής εικαστικής έκφρασης

Η Dorothy Snot και ο Χώρος Τέχνης ProArt εγκαινίασαν την έκθεση έργων Παιδικής Εικαστικής Έκφρασης με θέμα: «Άνοιξη: Ταξίδι στα Χρώματα της Φύσης», το Σάββατο 15 Μαίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα της ProArt, Καλλιδρομίου 30 στα Εξάρχεια.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Μαϊου και μπορείτε όλοι να την επισκεφθείτε Τρίτη – Παρασκευή 5-8 μμ και Σάββατο πρωί 12-3 μμ.

Ηταν ένα υπέροχο Σαββατιάτικο πρωινό! Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους!  Στο βιντεάκι στην αρχή του ποστ, μπορείτε να δείτε τι έγινε στα εγκαίνια!

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι όλα τα έργα της έκθεσης θα  πουληθούν και τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα «Η Κιβωτός του Κόσμου» (www.kivotostoukosmou.org) το οποίο φροντίζει σήμερα περισσότερα από 200 άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Ήταν μία εξαιρετική προσπάθεια που έδωσε την αφορμή σε γονείς και παιδιά να μοιραστούν όμορφες, δημιουργικές ώρες κοινής καλλιτεχνικής έκφρασης. Γίναμε κοινωνοί του ενθουσιασμού και της ικανοποίησης των συμμετεχόντων όταν, με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο, βλέπαμε γονείς και παιδιά να δρασκελίζουν την πόρτα του σχολείου μας κρατώντας με υπερηφάνεια τα έργα τους.

Ο λόγος για τον οποίο προχωρήσαμε στη πιο πάνω πρωτοβουλία, είναι η ακράδαντη πεποίθηση μας ότι τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να δημιουργήσουν πηγαία, μοναδικά έργα τέχνης με οποιοδήποτε υλικό και να εκφραστούν με εξαιρετική «ωριμότητα». Τόσο ουσιαστικά και ελεύθερα! Στόχος όλων μας είναι να τους παρέχουμε διαρκώς καινούρια ερεθίσματα, ιδέες και αφορμές ώστε να εξερευνούν μόνα τους νέα μονοπάτια με χαρά και ενθουσιασμό.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της έκθεσης των έργων στον Χώρο Τέχνης ProArt, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε, μαζί με τα παιδιά σας, τις δημιουργίες των μικρών μας καλλιτεχνών και να βοηθήσετε και εσείς στην υλοποίηση της κοινωνικής μας πρωτοβουλίας. 

Γιατί, πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι η επαφή με την τέχνη (κάθε είδους και μορφής) είναι ακρογωνιαίος λίθος οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος. Όπως άλλωστε έχει πει και ο  Πικάσο, «η τέχνη χρειάζεται για να διώχνει την σκόνη της καθημερινότητας από τις ψυχές μας».

One thought on “Έκθεση παιδικής εικαστικής έκφρασης

  1. Pingback: “Eγκαίνια έκθεσης έργων Παιδικής Εικαστικής Έκφρασης” « Nipio.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.