Πήγαμε στην έκθεση του Miro!

Την Δευτέρα 3 Μαίου επισκεφθήκαμε με τις μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου την έκθεση με τα έργα του Miro στον Ελληνικό Κόσμο!

Οι παιδαγωγοί μας είχαν ήδη συζητήσει με τα παιδιά στο σχολείο για την Ισπανία, την χώρα που γεννήθηκε ο Miro, που είναι και γιατί του άρεσε τόσο πολύ να ζωγραφίζει. Τα παιδιά είχαν επίσης δει πολλούς πίνακες του ζωγράφου στα κομπιούτερ του σχολείου και είχαν εντοπίσει τις διαφορές τους σε σχέση με άλλα έργα, άλλων καλλιτεχνών. Είχαν επίσης μάθει να γράφουν το όνομα του!

Οταν πήγαμε λοιπόν στο μουσείο χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα αναζήτησε να βρει έναν πίνακα από αυτούς που είχε “μελετήσει” στην τάξη.  Αφού τον εντόπισαν, τα παιδιά περιέγραψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τι βλέπουν, με λέξεις  – αλλά και με το σώμα τους!

Μετά, και αφού πρώτα αγγίξαμε τα ειδικά αντίγραφα που προορίζονται για άτομα με προβλήματα όρασης και ψηλαφίσαμε τα χρώματα, τα παιδιά κάθισαν στο πάτωμα  και χρησιμοποιώντας κορδέλες και χρωματιστά χαρτιά που είχαν πάρει μαζί, έφτιαξαν με κολλάζ τά δικά τους αυθεντικά έργα!

Οταν τελειώσαμε μαζέψαμε τα χαρτιά και τα ψαλίδια μας, πήραμε με υπερηφάνια τα έργα μας και γυρίσαμε στο σχολείο! Και πήραμε και πολλά μπράβο από τους υπεύθυνους του μουσείου γιατί ήμασταν ήσυχοι και δημιουργικοί!

Και ξέρετε τι άλλο? Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει εκδρομή στο Πάρκο Τρίτση και μας είχαν κάνει εντύπωση τις ταίστρες των πουλιών, όταν επιστρέψαμε στο σχολείο τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν τις δικές τους ταίστρες και να τις βάψουν με τα χρώματα του Miro!

Δεν είναι καταπληκτικά όλα αυτά?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.